Bekende mensen met MS

je bent niet alleen met multiple sclerose

Bekende mensen met Multiple Sclerose

In dit bericht wil ik graag enkele beroemde mensen met jullie delen. Niet zomaar bekende mensen. Maar mensen die ook te kampen hebben met MS. In de hoop dat het je moed kan geven dat deze mensen voor de hele wereld bekend hebben gemaakt dat ze MS hebben;

 

Tamia

Tamio is een R&B zangeres en is de vrouw van voormalig NBA ster Grant Hill en kreeg in 2003 de diagnose. Ze was 28 jaar toen ze te horen kreeg dat ze MS had maar ze vertelde dat leven met een professioneel atleet haar geholpen heeft om zich te focussen op in vorm blijven dat haar gezondheid ten goede kwam. In 2007 vertelde ze het magazine The Young, Black and Fabulous dat zwanger zijn van haar tweede dochter ervoor zorgde dat haar symptomen harder merkbaar werden. “Wanneer een vrouw zwanger is zijn de symptomen van MS minder opvallend. Maar je moet voorzichtig zijn want na de geboorte is er een grotere kans op aanvallen.”

Geleerde les: Mentaliteit is alles. De zangeres concentreert zich voornamelijk op upbeat en bewustzijn over leven met MS te verspreiden. “Het voelde gewoon belangrijk aan om buiten te komen en mensen te doen inzien dat het geen teken van zwakte is”, vertelde Tamia aan Extra over haar diagnose. “Je hebt goede dagen en je hebt slechte dagen”.

 

Montel Williams

De talk-show gastheer ervaarde symptomen van MS zoals tintelingen in zijn voet en verlies van evenwicht jaren voordat hij officieel de diagnose kreeg in 1999. Later dat jaar vertelde hij het magazine People dat de stress door MS er bijna voor zorgde dat hij het leven zou laten. Williams vocht terug met een stevig workout schema, een dieet vol fruit en groenten en medische injecties om de ziekte te vertragen.

Geleerde les: Volg de regenboog. “Alles wat kleur heeft koop ik”, zei Williams. “Ik pers volledig fruit en groenten om smoothies te maken. Ik gebruik kokosnoot water als basis, mix er 4 of 5 stukken fruit bij – watermeloen, ananas, appel, bosbessen – en doe er dan spinazie bij. Ik kan zo 15 stukken fruit per dag eten. Niemand anders gaat de tijd nemen om zich te gaan zetten en dat allemaal op te eten.”

Ann Romney

De vrouw van de republikeinse presidentskandidaat van 2012 Mitt Romney kreeg in 1998 de diagnose MS nadat ze last had van duiziligheid waar ze naar verwijst als ‘het rookgordijn van MS’. De neveneffecten van MS, alsook van de medicatie voor de behandeling, eisten hun tol. Om terug sterker en mobieler te worden maakte ze haar eigen plan op waarbij ze de traditionele medicatie combineert met alternatieve methodes.

Geleerder les: Kijk verder dan je neus lang is. Wanneer Romney vond dat de steroïden die ze nam niet helpten met de enorme vermoeidheid da tze ervaarde, probeerde ze acccupunctuur, reflexologie en haar favoriete activiteit: paardrijden. Ze vertelde dat ze zich na het paardrijden vrolijk, vol energie en sterker voelde.

Jack Osbourne

Ozzy en Sharon’s zoon kreeg de diagnose van MS op 26-jarige leeftijd, slechts enkele weken nadat hij voor het eerst vader werd. Hij kreeg last van zichtproblemen. Dokters schreven hem medicatie voor en hielpen hem een gezonder dieet te volgen waardoor de symptomen verbeterden en de kans op complicaties van de ziekte verminderden.

Geleerde les: Het is nooit te laat om je leven om te gooien. “Ik heb een volledig ommezwaai gemaakt in mijn eetpatroon waarbij ik koos voor gezonde, goed gebalanceerde maaltijden” zegt Osbourne op zijn website. “Mijn dochter, Pearl, is een geweldig maatje bij het ontbijt en ik hou er van om omelet voor haar te maken. Ik maak ook smoothies met verse producten van de boer zijn markt waar we in het weekend naartoe gaan. Het is belangrijk om een vriend(in) of familielid te vinden dat je steunt om gezond te eten.”

 

Hopelijk haal je steun uit de (korte) verhalen van deze beroemde mensen met MS. Wil je zelf graag je verhaal kwijt? Laat dan zeker een reactie na.

 

je bent niet alleen met multiple sclerose

 

Meer weten over MS? Op Wikipedia vind je er nog informatie over https://nl.wikipedia.org/wiki/Multiple_sclerose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *