Hoe alarmsystemen mijn leven met MS verbeter

beste alarmsysteem

Alarmsystemen om je huis te beveiligen

Ik heb, net zoals veel andere lotgenoten, MS. En dat maakt het leven niet altijd gemakkelijk. Het heeft me wel doen inzien om te genieten van de mooie dingen die er zijn. Maar iets wat me veel heeft geholpen, zonder dat ik er erg in had, is mijn alarmsysteem.

De alarmsystemen van vandaag de dag, die zijn een stuk geavanceerder dan vroeger. Die hebben een grotere functie dan enkel een sirene doen afgaan wanneer er een inbreker je huis betreedt. Je kan ze ook gaan koppelen met rookmelders, camerabeveiliging, domoticasystemen die je rolluiken automatisch openen en sluiten. Daarnaast kan je er vaak ook je thermostaat mee regelen zoals bij bijvoorbeeld Nest. Daarmee kan de verwarming, verlichting etc. in je huis van op afstand mee bedienen.

Je kan er ook goed mee bekijken hoeveel energie je de laatste maand verbruikt hebt, wat de verwachte energiekosten zullen zijn enz.

 

Beste alarmsystemen vergelijken

Maar het belangrijkste van een alarmsysteem is het natuurlijk dat het je huis beveiligd. En daar hebben ze bij beveiliging vergeleken een oplossing voor gevonden. De mensen achter die website hebben een platform gemaakt waarbij ze alarmsysteem reviews online plaatsen. Naast alarminstallaties schrijven ze ook recensies over rookmelders en IP-cameras.

Het gemakkelijke aan die site is dat ze na de review ook zeggen waar je het alarm het goedkoopste kan kopen. En op die manier heb ik via hen een alarmsysteem gekocht dat volgens hen het beste alarmsyteem is. En ik moet zeggen, het heeft wat gekost maar het werkt fantastisch.

Als MS-patiënt heb ik regelmatig te kampen met stress. Me zorgen maken over mogelijke inbrekers in mijn huis vind ik dus helemaal niet fijn. Daarom heb ik daar ook een oplossing naar gezocht en heb ik die uiteindelijk gevonden. En ik moet zeggen dat ik mij nu veel meer op mijn gemak voel.

Zowel als ik thuis ben als wanneer ik op stap ben, ben ik gerust. Het alarmsysteem zal mij tijdig verwittigen wanneer er iets niet pluis in huis. En wanneer ik een melding krijg dat er iemand mijn huis heeft betreden, dan kan ik via de aparte camera dat ik gekocht heb, gewoon kijken via mijn smartphone naar de beelden die de camera opneemt.

Zie ik dan dat er een persoon in huis is met slechte bedoeling hoef ik maar een belletje te doen naar de politie en kan de inbreker op heterdaad betrapt worden. In de toekomst zou ik het alarmsysteem graag nog willen uitbreiden. Het zou gemakkelijk zijn om er een slimme deurbel aan te koppelen. Zodat als ik niet thuis ben, ik via mijn smartphone, altijd kan kijken wie er aanbelt en er mee kan babbelen. Dat gebeurt aan de hand van de microfoon en camera die in de slimme deurbel zitten. Dat gaat allemaal over het internet.

Als de postbode nog eens langs komt met een pakketje en ik ben niet thuis, dan kan ik hem gewoon vragen om het bij de buren af te geven. Want dat vind ik soms wat vervelend.

 

Huisdiervriendelijk

Ik heb thuis ook 2 katten. Je zou denken dat het alarmsysteem dan af zou kunnen gaan door hun bewegingen in huis. Maar dat is niet zo want het alarm dat ik heb gekocht, is huisdiervriendelijk. Dat wil zeggen dat er geen melding naar mij zal gestuurd worden, of dat de sirene niet zal afgaan als het gewoon mijn katten zijn. En als het toch zou gebeuren dan kan ik gewoon met de camera meekijken om te zien dat er niets ernstigs aan de hand is om zo het alarmsignaal stop te zetten.

Gemakkelijk toch? Ik blijf van die technologie versteld staan. Het zijn ook die dingen die mij, als Multiple Sclerose patiënt gelukkig maken. Die hulpmiddelen die ons het leven gemakkelijker maken. We beseffen soms te weinig hoe hard het ons leven gemakkelijker maakt. Heb je daar al eens over nagedacht?

 

Overweeg jij ook dergelijke aankoop?

Ben je er over aan het twijfelen om je het leven ook gemakkelijker te maken? Dan moet je de site van beveiliging vergeleken wel eens bekijken. Je zal er veel handige informatie vinden. Zeg ook gerust in de comments welke dingen jullie het leven gemakkelijker maken. Dingen die andere mensen misschien wel eens vergeten. We weten allemaal dat een smartphone handig is en we het voor veel kunnen gebruiken. Maar bij alarmsystemen, daarvan denk ik dat veel mensen het nut er van onderschatten.

beste alarmsysteem

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *