Over ons

Eerst en vooral willen we even duidelijkheid scheppen over onze naam. MS-steunactie is NIET uit op donaties of andere vormen van financiële of materiele ondersteuning. De steun in onze naam staat voor het steunen, een hart onder de riem steken. Het tweede deel is het aanzetten tot actie. Ons doel is simpel, wij willen mensen aanzetten tot het steunen van MS patiënten.

Ondanks dat we beseffen dat deze naam voor verwarring kan zorgen, hebben we onze naam toch bewust gekozen. We beseffen dat een steunactie vaak geassocieerd wordt met een vraag naar een financiële bijdrage, het enige wat wij vragen is begrip en uw mentale steun. Begrip voor de ziekte, voor de zware obstakels die moeten overwonnen worden, voor de vaak precaire situatie waar een MS patiënt zich in bevindt. Begrip en uw mentale steun, meer vragen wij niet.

Wij zijn ervan overtuigd dat een samenleving die elkaar ondersteunt én helpt een betere langetermijnstrategie is dan een eenmalige geldsom. Vandaar deze blog. Mensen die de diagnose MS krijgen weten niet goed wat te verwachten. Ze hebben geen enkel idee wat hen te wachten staat, laat staan dat hun omgeving weet wat ze kunnen verwachten. MS-steunactie wil hierbij helpen. Wij willen steun bieden, mensen aanzetten tot steun bieden en nog belangrijker een houvast zijn voor iedereen die lijdt onder deze ziekte. En dat zijn heus niet enkel de patiënten.

Op deze blog vind je persoonlijke ervaringen, tips -uit eigen ondervinding- en tricks. Wij willen nogmaals benadrukken dat dit persoonlijk is en dat we zeker niet de wijsheid in pacht hebben. Daarom vragen we ook om niet te aarzelen om ons te contacteren wanneer je een onjuiste uitspraak of tip ziet staan. Wij doen degelijke en kritische research maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat we foutieve informatie gebruiken. We willen iedereen helpen maar wij zijn geen dokters, heb je medische vragen of bijstand nodig? Neem dan zeker contact op met een gediplomeerde arts.

 

Als er anders nog vragen of opmerkingen zouden zijn, aarzel dan niet om onderstaand contactformulier in te vullen. Wij komen hier dan zo snel mogelijk op terug.

 

Groetjes

Benjamin, Veerle en Caroline